Benim Fikrim Benim Şehrim
Dijital Katılımcı Bütçe Proje Oylama Platformu Hakkında, Neler Yapıyor, Neleri Amaçlıyor ve Sizlere Nasıl Fayda Sağladığı Hakkında Bilgi Sahibi Olun!
Dijital Katılımcı Bütçe
Proje Oylama Platformu
Dijital Katılımcı Bütçe
Proje Oylama Platformu

Dijital Katılımcı Bütçe Uygulaması, Kırşehir Belediyesi’nin kamusal karar alma süreçlerinde kaynakları etkin kullanmak ve dijital demokrasiyi güçlendirmek amacıyla vatandaşların kent yönetimine katılımının dijital platformlar vasıtasıyla gerçekleştirilmesini hedeflemektedir. Kırşehir Belediyesi sınırları içinde ikâmet eden vatandaşlarımız, Belediyemizin bütçe harcamalarının belli bir kısmı için söz sahibi olup, dijital platformlar vasıtasıyla da projeleri dijital ortamda oylama hakkına sahiptir.

Kırşehir Belediyesi, “Benim Şehrim Benim Fikrim” adlı Dijital Katılımcı Bütçe Uygulaması ile 4 projeyi, Kırşehir’de ikamet eden vatandaşlarımızın dijital oylamasına sunmaktadır. Böylece, Kırşehir Belediyesi’nin yerel bütçeleme sürecinde vatandaşların harcama önceliklerine yönelik görüşleri dikkate alınacaktır. Kırşehir Belediyesi tarafından bir ilk olan bu uygulama ile vatandaşlar, Belediyenin Dijital Katılımcı Bütçe Proje Oylama Platformu’nda yer alan projelerin bütçesini görebilecek ve gerçekleştirilmesini istediği projeye dijital ortamda oy verecektir.

Bu projeler, Kırşehir Belediyesi’nin 2020-2024 yılı Stratejik Plan’ında ifade edilen amaç ve hedeflerle uyumlu, şehrin ihtiyaçları doğrultusunda paydaşlarla yapılan istişareler doğrultusunda oluşturulmuştur. Kırşehirlilerin hizmetine sunulan bu platformda yer alan söz konusu projelere 26 Eylül 2023 –8 Ekim 2023 (2 hafta) tarihi aralığında dijital oy verebilirsiniz. Oylama süresi dolduktan sonra oy vermek mümkün olmayacaktır. Bu platformdan oylama sonuçlarını ve kazanan projeleri takip edebilirsiniz. Oylama süresi sona erdiğinde oylama sonuçları ilan edilecektir. Dijital oylamada en çok oyu alan proje 2024 yılı belediye yatırım bütçesinde değerlendirilecektir.

Kırşehir Belediyesi’nin 2020-2024 yılı Stratejik Planı, misyon ve vizyonunda ifade edilen “Kırşehir’i katılımcı, şeffaf bir yönetimle dünyada adı geçen bir kent haline dönüştürmek”, temel ilke ve değerlerde vurgulanan “Gelişim ve değişime açık, sunulan hizmetlerde şeffaf ve hesap verilebilir, kendini yenileyen belediyecilik anlayışı, ekip çalışmasına değer veren, karar alma sürecinde katılımcılığı önemseyen…”, bir anlayışla bu uygulama hayata sunulmuştur. Kırşehir Belediyesi, ulusal ve uluslararası bağlamda akıllı şehirler stratejisinde yer alan dijital yönetişim pratikleriyle sürdürülebilir kent anlayışını önemseyerek Benim Fikrim Benim Şehrim Dijital Katılımcı Bütçe Proje Oylama Platformunu kurmuştur.

Kırşehir Belediyesi’ne sunmak istediğiniz görüş, öneri ve projelerinizi Kırşehir Belediyesi web sitesinde yer alan “Talep-Şikâyet”, “bölümünden Belediyemize iletebilirsiniz. Tarih ve Kültür Şehri Kırşehir’i demokrasi şehrine dönüştürmek, erişilebilirliği arttırmak ve şehrin yerel ihtiyaçlarına yönelik ortak akılla karar almak adına katılımınızı önemsiyoruz.

Podcast Listemiz
Kırşehir Belediyesi
Hemen
Oylamaya Katılın
Sevgili Kırşehirliler, projeler için dijital oyunuzu kullanın, sizin de fikriniz olsun. Üstelik Kırşehir için proje önerilerinizi dijital ortamda Kırşehir Belediyesi’ne iletebilirsiniz.